Panasonic Lumix DMC-FZ82

Posted by on Mar 14, 2017 in Panasonic | No Comments

schermafbeelding-2017-03-14-om-23-18-25De lumix FZ82 is een hybridezoomcamera, ideaal voor mensen die enorm willen zoomen maar niet grote lenzen willen meesjouwen als ze een hele dag op pad zijn in de natuur. Je hebt vele hybride camera’s maar de Lumix FZ82 onderscheidt zich van de andere merken met de onderstaande punten die we behandelen.

schermafbeelding-2017-03-14-om-23-16-32Megazoom

Waar deze camera in uitblinkt is natuurlijk de enorme megazoom van 60x, wat overeenkomt met 1200mm. De meeste concurrenten van deze camera komen niet verder dan 50x zoom. Wat de Lumix onderscheid van zijn concurrenten is dat het ook een groothoek bereik heeft van 20mm terwijl de concurrenten blijven steken op rond 24mm groothoek.Touchscreen en elektronische zoeker

De Lumix FZ82 heeft natuurlijk een elektronische zoeker om bijvoorbeeld bij tegenlicht opname beter te kunnen zien. Of stabieler te kunnen fotograferen door een extra drukpunt op je gezicht. Of simpelweg door de felle zonlicht prettigere is om een zoeker te gebruiken. Dus vele voordelen. Wat de Lumix FZ82 ook nog heeft is een touchscreen waardoor hij zich op dit punt ook onderscheidt van zijn concurrenten omdat dit niet heel gebruikelijk is op een hybride camera. Maar wel erg handig vooral met de 4K photo, Focusstacking en Post Focus functies die we hieronder behandelen.

schermafbeelding-2016-12-28-om-23-05-424K Photo

Hij heeft ook 4K foto net zoals alle nieuwe camera’s van Panasonic, 4K foto is een handige functie waarmee je actiefoto’s kan maken (60 beelden per klik) en kan je achteraf de juiste foto kiezen en opslaan. Dit doe je heel gemakkelijk door met je vinger op het scherm te schuiven over de 60 foto’s en zo  kan je heel snel de foto’s vergroot bekijken, kiezen en opslaan.Panasonic Lumix DMC-LX15

Focusstacking

Nog een andere nieuwe functie is Focusstacking, dit is erg handig bijvoorbeeld bij macro fotografie. Maak je een foto met de Focusstacking aan dan kan je een foto maken van de voorkant van een bloem en de achterkant van een bloem en kan je de camera automatisch de scherpte samenvoegen zodat je hele foto scherp is van voor naar achter van het bloem. Of je kan zelf kiezen van waar tot waar je het foto scherp wil hebben. Nog een andere innovatieve functie de de camera heeft is Postautofocus, met deze functie kan je een foto maken en deze achteraf scherp stellen. Dus ook de scherpte verleggen van voorgrond naar achtergrond.

Schermafbeelding 2016-11-22 om 21.49.27

Post Focus

Met de Post Focus functie kan je achteraf scherpstellen op de camera. Daar is Panasonic uniek, andere merken hebben deze functie niet. Je maakt dus een foto met de Post Focus functie en door zijn DFD autofocus systeem en 4K-technologie maakt hij een foto zodat je dus ook echt achteraf scherp kan stellen op de camera. Erg handig als je in bepaalde situatie niet alles kan scherp stellen. Achteraf kan je dus de scherpte verleggen van voorgrond naar achtergrond of andersom.

 

schermafbeelding-2017-01-08-om-20-05-57DFD AF

Voor een nog snellere respons en grotere mobiliteit is de Lumix FZ82 uitgerust met een snelle, uiterst nauwkeurige AF met DFD (Depth From Defocus) technologie, waardoor er sneller kan worden scherp gesteld. DFD berekent de afstand tot het onderwerp door twee beelden met verschillende scherptes te evalueren terwijl het signaal wordt uitgewisseld met een snelheid van 240 fps. De Lumix FZ82 behaalt hierdoor een AF van circa 0,09 seconden. Dit voordeel wordt groter naarmate de brandpuntsafstand toeneemt. Dankzij het touch control-systeem kunnen gebruikers het 3-inch touchscreen aan raken om snel en precies scherp te stellen op een onderwerp en zelfs de sluiter te bedienen. Op deze manier kunnen de meest spontane fotomomenten altijd scherp worden vastgelegd.

Schermafbeelding 2016-11-22 om 21.46.47

18 megapixels

10 FPS

4K video

3 inch touchscreen

Elektronische zoeker

Stereo microfoon

start snel op

Beelstabilisatie

616 gram

 

Koop hier de Panasonic Lumix FZ82 voor gratis 7 jaar garantie-> www.foto-groep.nl

 

 

Post to Twitter