Panasonic Lumix GX800

Posted by on Feb 20, 2017 in Panasonic | No Comments

De Panasonic Lumix GX800 is de meest compacte systeemcamera van Panasonic en omdat hij beschikt over een scherm die 180 graden kan draaien kan je de mooiste selfies mee maken bijvoorbeeld met de Selfie Panorama stand. De Lumix GX800 maakt bijvoorbeeld geweldige selfies. Wanneer je het scherm opklapt, schakelt hij over naar de Self Shot-stand. En je krijgt direct verschillende opties om perfecte selfies te schieten. Zo kun je direct de huid retoucheren. Hierdoor is hij ook uitermate geschikt voor vloggers. De camera herkent je gezicht en als je je hand voor je gezicht beweegt dan maak je daarmee een foto of je start de zelfontspanner zodat je 5 seconden later automatisch een foto maak. Je hebt zelfs een functie om de gave huis functie aan te zetten om nog mooier op de foto te komen vergelijkbaar met soft focus in de nabewerking in software.

gx800De GX800 heeft 16 miljoen pixels en heeft geen lowpass filter wat betekent dat hij daardoor scherpere foto’s maakt. De camera maakt 10 beelden per seconde en weegt maar 493 gram en dat is inclusief lens en accu dus ideaal om de hele dag mee te nemen. In de automatische stand( AI) herkent de camera of je een macro of portret foto maakt en past de instellingen daar op aan. De menu kan je bedienen via de touchsherm en de camera heeft Touch AF waardoor je op het scherm je onderwerp aanraakt om het scherp te stellen.

Natuurlijk kan je ook 4K filmen met de Lumix GX800, 4K is een nieuwe resolutie die 4x zoveel pixels heeft dan Full-HD en dus ook 4x zo scherp is. Je kan hierdoor ook achteraf croppen tot 1080p. Wil je filmen op Full-HD is dat ook mogelijk, in deze resolutie heb je mogelijkheid om te filmen in slowmotion zodat je je beelden 50% kan vertragen zonder kwaliteitsverlies.

panasonic-gx800-064K photo, post focus en focus stacking ontbreken natuurlijk niet op deze camera. 4K photo gebruik je bij een snelle actiemoment en daarmee maak je in 1 seconde 30 foto’s en kan je de beste foto kiezen en opslaan op de camera.

Met de Post Focus functie kan je achteraf scherpstellen op de camera. Daar is Panasonic uniek, andere merken hebben deze functie niet. Je maakt dus een foto met de Post Focus functie en door zijn DFD autofocus systeem en $K-technologie maakt hij een foto zodat je dus ook echt achteraf scherp kan stellen op de camera. Erg handig als je in bepaalde situatie niet alles kan scherp stellen. Achteraf kan je dus de scherpte verleggen van voorgrond naar achtergrond of andersom.

Focus stacking lijkt op de Postfocus functie van Panasonic maar gaat nog een stapje verder. Je maakt in de Postfocus stand een foto maar in werkelijkheid maakt de camera meerdere foto’s. En bij elke foto is er een ander deel van de foto scherp. De camera gaat al deze beelden samenvoegen tot 1 foto zodat de hele foto scherp is van voorgrond tot achtergrond. Wil je maar een deel van de foto scherp hebben dan bepaal jij de afstand tot hoever de foto scherp moet worden. Dit is erg handig bijvoorbeeld bij macro fotografie.

 

Koop hier de Panasonic Lumix GX800 voor gratis 7 jaar garantie -> www.foto-groep.nl

Post to Twitter