DFD AF

Posted by on Mar 14, 2017 in Panasonic | No Comments

Panasonic FZ82 DFD AF

Voor een nog snellere respons en grotere mobiliteit is de Lumix FZ82 uitgerust met een snelle, uiterst nauwkeurige AF met DFD (Depth From Defocus) technologie, waardoor er sneller kan worden scherp gesteld. DFD berekent de afstand tot het onderwerp door twee beelden met verschillende scherptes te evalueren terwijl het signaal wordt uitgewisseld met een snelheid van 240 fps. De Lumix FZ82 behaalt hierdoor een AF van circa 0,09 seconden. Dit voordeel wordt groter naarmate de brandpuntsafstand toeneemt. Dankzij het touch control-systeem kunnen gebruikers het 3-inch touchscreen aan raken om snel en precies scherp te stellen op een onderwerp en zelfs de sluiter te bedienen. Op deze manier kunnen de meest spontane fotomomenten altijd scherp worden vastgelegd.

schermafbeelding-2017-02-20-om-23-40-31

Panasonic GH5 DFD AF

De Lumix GH5 is voorzien van de onlangs verbeterde Depth from Defocus (DFD) en Contrast AF technologie. Deze functie berekent de afstand tot het onderwerp door twee beelden met verschillende scherpteniveaus te evalueren. Ook analyseert de technologie de vorm, afmetingen en zelfs beweging van het onderwerp. De snelheid van de sensoraansturing tijdens automatische scherpstelling in de modus voor foto-opnamen is toegenomen tot 480 fps. Als gevolg hiervan bereikt de camera een supersnelle automatische scherpstelling van ongeveer 0,05 sec. Door elk frame nauwkeurig te analyseren bereikt de fotocamera een tot 200% nauwkeurigere framedetectie met minimale bewegingsdetectiefouten. Tevens is het aantal scherpstelgebieden uitgebreid tot 225 punten. Dit zorgt voor een nóg nauwkeurigere scherpstelling.

schermafbeelding-2017-02-21-om-00-14-16

Post to Twitter