Panasonic Lumix GH5

Posted by on Feb 20, 2017 in Panasonic | No Comments

schermafbeelding-2017-02-21-om-00-32-29Panasonic Lumix GH5

De Lumix GH5 heeft een nieuwe 20,3 megapixel sensor gekregen en heeft geen low pass filter ingebouwd waardoor je extreem scherpe beelden kan maken. Met zijn nieuwe Venus Engine 10 processor heb je een veel betere dynamisch bereik en  minimaliseer je de ruis bij hoge iso in het donker. De nieuwe Venus Engine 10 zorgt voor buitengewone kleurdetails en mooi texturen.schermafbeelding-2017-02-20-om-23-38-42

In de Lumix GH5 is de 5 assige Dual IS2 (beeldstabilisatie) verwerkt waardoor je scherpere foto’s en video’s kan maken. Door de interne body stabilisatie en de stabilisatie in de lens heb je dubbele stabilisatie waardoor je grotere bewegingen kan compenseren. Een grote voordeel is dat je tot een 5 stops langzamere sluitertijden kunt gebruiken zonder bewegingsonscherpte in beeld. Dit is dus niet alleen handig bij telezoom foto’s maar ook ‘s avonds ideaal omdat je meer licht binnen krijgt.

De Lumix GH5 is de eerste systeemcamera die intern 4K video kan filmen met 60fps. Er zit zelfs geen beperking in opnametijd van 30 minuten zodat je onbeperkt kan opnemen in alle standen. Je hebt de keus om in 422 10 bit intern op te nemen met een bitrate van 400Mbps(vanaf april 2017). En erg belangrijk in de videostand wordt het niet gecropped.schermafbeelding-2017-02-21-om-00-14-16

De Lumix GH5 is voorzien van de onlangs verbeterde Depth from Defocus (DFD) en Contrast AF technologie. Deze functie berekent de afstand tot het onderwerp door twee beelden met verschillende scherpteniveaus te evalueren. Ook analyseert de technologie de vorm, afmetingen en zelfs beweging van het onderwerp. De snelheid van de sensoraansturing tijdens automatische scherpstelling in de modus voor foto-opnamen is toegenomen tot 480 fps. Als gevolg hiervan bereikt de camera een supersnelle automatische scherpstelling van ongeveer 0,05 sec. Door elk frame nauwkeurig te analyseren bereikt de fotocamera een tot 200% nauwkeurigere framedetectie met minimale bewegingsdetectiefouten. Tevens is het aantal scherpstelgebieden uitgebreid tot 225 punten. Dit zorgt voor een nóg nauwkeurigere scherpstelling.schermafbeelding-2017-02-20-om-23-40-31

De Panasonic Lumix GH5 heeft de opvolger van de 4K Phhoto namelijk 6K Photo. De nieuwe 6K Photo functie van de Lumix GH5 maakt het mogelijk om onmisbare momenten met 30 beelden per seconde te fotografen door uit het 6K reeksbestand het frame met de beste timing te kiezen en dat op te slaan als foto met 6K hoge resolutie, die vergelijkbaar is als een 18 miljoenpixel foto. Dit is dus hetzelfde als de 4K photo functie maar dan met een hogere resolutie. Maar de 4K photo functie is verbeterd op de Lumix GH5. De 4K Photo functie kan nu snel 60 beelden vastleggen in een met 8 miljoenpixel vergelijkbaar foto.schermafbeelding-2017-02-20-om-23-38-49

De Lumix GH5 bestaat uit een magnesiumlegering . De stevige constructie en de gesealde naden en knoppen maken de camera niet alleen spatwater- en stofbestendig, maar ook bestand tegen vrieskou tot  -10°C. De camera heeft een grote Live View Finder, met een vergrotingsfactor van ongeveer 1,52/0,76x. Het uiterst nauwkeurige, snelle OLED-scherm heeft een resolutie van 3.680k dots en een beeldveld van 100%. Ook is de camera voorzien van een vrij draai- en kantelbare 3,2-inch scherm met een statische aanraakbediening. En de GH5 heeft 2 SD geheugenkaart slots hierdoor heb je meer mogelijkheden tot het opslaan van beelden.

 

Koop hier de Panasonic Lumix GH5 voor gratis 7 jaar garantie -> www.foto-groep.nl

 

Post to Twitter