Panasonic Lumix DMC-FZ300

Posted by on Nov 22, 2016 in Panasonic | No Comments

Panasonic Lumix DMC-FZ3007 jaar garantie

De FZ300 is de kleine broertje van de FZ1000 maar dan een compactere variant.

De Lumix lijn staat bekend om zijn 4K video resolutie en functies zoals 4K photo, 4K video en Post Focus.

4K photo gebruik je bij een snelle actiemoment en daarmee maak je in 1 seconde 30 foto’s en kan je de beste foto kiezen en opslaan op de camera.

Panasonic Lumix DMC-FZ300

Met de Post Focus functie kan je achteraf scherpstellen op de camera. Daar is Panasonic uniek, andere merken hebben deze functie niet. Je maakt dus een foto met de Post Focus functie en door zijn DFD autofocus systeem en 4K-technologie maakt hij een foto zodat je dus ook echt achteraf scherp kan stellen op de camera. Erg handig als je in bepaalde situatie niet alles kan scherp stellen. Achteraf kan je dus de scherpte verleggen van voorgrond naar achtergrond of andersom.

Panasonic Lumix DMC-FZ300

Hij heeft een touchscherm zodat het bedienen van de menu erg intuïtief is zoals foto’s bekijken, in en uit zoomen. Je kan er in jpg maar ook in Raw fotograferen wat een vereiste is voor de serieuze of professionele fotograaf.

Er zit ook wifi op de camera en met de gratis Panasonic Imaging app kan je op je iPad en smartphone de camera bedienen en zelfs het beeld zien op je smartphone. Erg handig en leuk in gebruik.

Panasonic Lumix DMC-FZ300

 De elektronische zoeker heeft 1,4 miljoen beeldpunten van OLED kwaliteit waardoor je erg mooie en scherpe beeld hebt. Door zijn 5 assig optische beeldstabilisatie krijg je vloeiende beelden tijdens het filmen en fotograferen. Dat is ook wel nodig voor de enorme zoom bereik met zijn 24-600 mm lens.

Panasonic Lumix DMC-FZ300Panasonic Lumix DMC-FZ300

Door zijn enorme zoom lens is deze camera erg geschikt voor dieren spotters in de natuur en sportfotografie. Met sportfotografie haal je 12 beelden per seconde zodat je geen enkel actie zult missen. De FZ300 heeft DFD autfocussysteem die zorgt ervoor dat hij 2 plaatjes met elkaar kan vergelijken zodat hij ernorm snel kan scherpstellen, aanzienlijk sneller dan andere merken die vergelijkbaar zijn in deze prijsklasse.

De meeste superzoom camera’s zijn slecht in het gebruik in het donker maar deze camera niet. Door zijn lichtgevoelige Leica lens met een diafragma van F2.8 over het gele zoombereik maak je ook binnen in het donker goede foto’s. Andere camera’s verliezen lichtsterkte tijdens het zoomen maar door zijn lichtsterke F2.8 lens blijft hij ook tijdens het zoomen lichtsterk.

Panasonic Lumix DMC-FZ300

Je kan op meerdere manieren scherpstellen op de camera, namelijk op de draairing aan de zijkant van de lens bijvoorbeeld te gebruiken in handmatige focus voor macrofotografie. Maar je kan ook touchfocus gebruiken op het scherm. Dit is erg handig en makkelijk in gebruik voor bijvoorbeeld tijdens het filmen ook omdat je het scherm alle kanten kan opdraaien.

Panasonic Lumix DMC-FZ300

En voor de filmers is er ook nog een microfoon aansluiting en een flitsschoen waar je eventueel een lampje op kan bevestigen. En voor de fotografen kan er natuurlijk een externe flitser op. Door zijn 4K video resolutie kan je in de montage zonder kwaliteitsverlies zoomen in je video zonder kwaliteitsverlies waardoor deze Lumix FZ300 erg populair is onder filmers. Je hebt de optie om te filmen in slowmotion in 120 beelden per seconde voor erg vloeiende vertraagde beelden.

Ten slotte is de body van de camera weersbestendig wat inhoud dat hij spatwater en stofdicht is waardoor je het in de buitenlucht prima  kan gebruiken zodat je niet bang hoeft te zijn in de regen.

Panasonic Lumix DMC-FZ300

 

Koop hier de Panasonic Lumix FZ300 met gratis 7 jaar garantie -> www.foto-groep.nl

Post to Twitter