Dollyzoom en VFR

Posted by on Jan 8, 2017 in Panasonic | No Comments

Variable beeldfrequentie (VFR)

In de filmstand kan je filmen met variable beeldfrequentie, dit houdt in dat je met meer of minder beelden per seconde kan filmen. Als we uit gaan van de basis van 25 beelden per seconde en je stelt het in op 50 beelden per seconde dan heeft het 2x zoveel beelden zodat je de video de helft trager kan laten afspelen. Als je filmt met minder dan 25 beelden per seconde dan versnelt de video. Dit is de welbekende timelapse. De slowquickfunctie geeft de mogelijkheid om tijdens het filmen de framerate aan te passen, je kan dan in dezelfde video een versnelling en/of een vertraging hebben.

 

Dollyzoom

Een nieuwe interessante functie is de dollyzoom. Een dollyzoom, ook wel bekend als vertigo effect, is een techniek waarin een camerabeweging wordt gecombineerd met een zoom. Deze techniek is erg ingewikkeld, omdat je namelijk een beweging moet maken en hierbij ook nog moet zoomen. Panasonic heeft hiervoor een nieuwe techniek ontwikkeld. Wanneer je in 4K filmt krijg je een Full HD beeld met deze techniek erin verwerkt.

 

Post to Twitter