Panasonic Lumix DMC-LX15

Posted by on Jan 2, 2017 in Panasonic | No Comments

De Panasonic Lumix DMC- LX15 is de nieuwe camera van Panasonic in de Premium Compact segment. Dit zijn de zogenaamde camera’s met een 1” sensor waardoor ze een kleine scherptediepte hebben (wazige achtergrond), hoge detailering en erg goed in donkere situaties. Wil je kwaliteatief goede foto’s maken vergelijkbaar met een spiegelreflex maar wil je het wel compact houden dan is de LX15 een serieuze kandidaat voor u.

Panasonic Lumix DMC-LX157 jaar garantie

Deze Lumix camera heeft een 24mm tot 72mm bereik en een 1.4 diafragma lichtsterke Leica lens tot 2.8 diafragma, dit is erg uitzonderlijk omdat alle andere merken een lens hebben die diafragma 1.8 hebben. Met een 1.4 diafragma heb je 2/3 stop voordeel. De camera heeft dus een 20,1 megapixel 1” sensor voor scherpe en gedetailleerde foto’s en films.

Verder heeft de LX15 ook 4K video wat andere merken in deze prijsklasse niet hebben dus wil je met je video’s voorbereidt zijn op de toekomst dan is deze LX15 een hele goede keuze.

Je hebt de mogelijkheid om de 4K video te croppen(zoomen) of te pannen in de camera.

Film je in full hd dan kan je in 120 frames per seconde filmen voor een vertraagde video(slowmotion).

Hij heeft ook 4K foto net zoals alle nieuwe camera’s van Panasonic, 4K foto is een handige functie waarmee je actiefoto’s kan maken (60 beelden per klik) en kan je achteraf de juiste foto kiezen en opslaan. Dit doe je heel gemakkelijk door met je vinger op het scherm te schuiven over de 60 foto’s en zo  kan je heel snel de foto’s vergroot bekijken, kiezen en opslaan.Panasonic Lumix DMC-LX15

Nog een andere nieuwe functie is Focusstacking, dit is erg handig bijvoorbeeld bij macro fotografie. Maak je een foto met de Focusstacking aan dan kan je een foto maken van de voorkant van een bloem en de achterkant van een bloem en kan je de camera automatisch de scherpte samenvoegen zodat je hele foto scherp is van voor naar achter van het bloem. Of je kan zelf kiezen van waar tot waar je het foto scherp wil hebben. Nog een andere innovatieve functie de de camera heeft is Postautofocus, met deze functie kan je een foto maken en deze achteraf scherp stellen. Dus ook de scherpte verleggen van voorgrond naar achtergrond.Panasonic Lumix DMC-LX15

De LX15 is voorzien van 5 assige beeldstabilisatie hierdoor kan je in erg donkere situaties uit de hand nog goede foto’s maken omdat je een langere sluitertijd kan gebruiken tot een 1/8 van een seconde. Zonder deze 5 assige beeldstabilisatie krijg je bewogen foto’s in het donker, wat vaak voorkomt bij ouder camera’s die deze functie niet hebben.Panasonic Lumix DMC-LX15

Met de livecomposite functie kan je een lange sluitertijd foto maken maar doormiddel van meerdere foto’s samen te voegen wat erg handig is. Verder heeft de camera een uitklapbare aanraakscherm met touch autofocus. Hiermee kan je op het scherm je onderwerp aanraken en gaat de camera scherp stellen en/of foto maken. De LX15 heeft een macrofunctie waardoor je zelfs bij 3cm nog scherpe foto’s kan maken.

Met de speciale diafragmring kan het diafragma direct en intuïtief worden bediend. Met de zoomring kan je dus heel makkelijk zoomen maar je kan deze ring ook als sluitertijd of handmatige focusring instellen.

De Lumix LX15 heeft ook een grip voor het beter vast te kunnen houden van de camera, ook al is deze minimaal het doet zijn werk goed waardoor je de camera minder snel van je hand laat glippen. De direct concurrent Sony RX100III heeft geen grip en glijdt makkelijker van je hand.


Panasonic Lumix DMC-LX15
Verder heeft hij een draaiknop aan de achterzijde om snel je instellingen te kunnen aanpassen. Dit is een handige toevoeging aan een compactcamera wat de spiegelreflexgebruikers erg zullen waarderen die overstappen naar deze camera of als 2e camera willen gaan gebruiken. Last but not least heeft de Panasonic Lumix DMC-LX15 ook wifi om de gemaakte beelden draadloos over te halen naar je telefoon. Maar je kan je telefoon ook als afstandsbediening gebruiken om foto’s en films te maken. Wil je een uitgebreide demonstratie of wil je deze LX15 in levende lijven zien en even vast houden kom dan langs in de winkel.

Koop hier de Panasonic Lumix LX15 met gratis 7 jaar garantie -> www.foto-groep.nl

Post to Twitter