Wat is Focus stacking van Panasonic?

Posted by on Jan 8, 2017 in Panasonic | No Comments

panasonic-focus-stacking-post-focus

Deze functie lijkt op de Postfocus functie van Panasonic maar gaat nog een stapje verder. Je maakt in de Postfocus stand een foto maar in werkelijkheid maakt de camera meerdere foto’s. En bij elke foto is er een ander deel van de foto scherp. De camera gaat al deze beelden samenvoegen tot 1 foto zodat de hele foto scherp is van voorgrond tot achtergrond. Wil je maar een deel van de foto scherp hebben dan bepaal jij de afstand tot hoever de foto scherp moet worden. Dit is erg handig bijvoorbeeld bij macro fotografie.

panasonic lx15_focus_stacking post focus

Camera’s met Focus Stacking:

Panasonic Lumix DMC-FZ2000

Panasonic Lumix DMC-LX15

Panasonic Lumix DMC-G80

 

Post to Twitter