Panasonic Lumix DMC-FZ2000

Posted by on Jan 2, 2017 in Panasonic | No Comments

De Panasonic FZ2000 is de opvolger van de populaire FZ1000 met nieuwe functies die ook in professionele camera’s zitten en snoept marktaandeel van de stuk duurdere de Sony RX10III.

Panasonic Lumix DMC-FZ20007 jaar garantie

De FZ2000 heeft een draaibaar touch scherm, draaiwiel voor en achter om sluiter en diafragma aan te passen net als bij een spiegelreflex. Touchscherm: aanraken = scherpstellen. Door de DFD focus systeem van Panasonic heeft het een erg snelle autofocus. De Lumix heeft een 1” Mos-sensor met 20.1Megapixels en een enorme zoombereik van 24mm tot 480mm oftewel 20x zoom. En dit is natuurlijk een Leica lens met een lichtsterkte van f2.8 tot F4.5.

Panasonic Lumix DMC-FZ2000

Zoals we van Panasonic gewend zijn kan deze camera ook filmen in 4K, als je denkt dat heb ik nog niet nodig want ik heb geen 4K tv dan kom je bedrogen uit. Want met de de ingebouwde montage functie namelijk 4K live cropping film je in 4K dat is 4x zo groot als de huidige standaard Full HD. Hierdoor kan je achteraf inzoomen, pannen, tilten in een Full HD video. Dit kan dus allemaal in de camera door zijn krachtige processor.

Met de nieuwe 4K mogelijkheden zoals 4K burst, pre burst en de start stop mis je geen enkele actie meer.Panasonic Lumix DMC-FZ2000

Met de pre burst maakt de camera al foto’s voordat je de onstpanknop hebt ingedrukt.
De gemaakte foto’s kan je in de camera selecteren door te scrollen op het scherm en opslaan als 8 Megapixel foto. Deze foto kan je makkelijk tot een A3 poster vergroten.

Andere innovatieve functies van Panasonic zijn de Focusstacking en Post focus. Met Post focus kan je achteraf bepalen waar je de foto schper wil hebben. Dit werkt weer net als de vorige functie, je raakt op het scherm aan waar je de foto wil scherp wil hebben en de onscherpe deel van de foto kan je weer scherpstellen. Met Focusstacking maakt de camera meerdere foto’s zodat het hele foto scherp is van voorgrond tot achtergrond bijvoorbeeld bij macrofotografie. De Lumix camera heeft meerdere programmeerbare knoppen die je kan instellen.

Tip: Houd de programmeerbare knoppen op de camera lang in en je kan er direct je favoriete functie eraan koppelen. Heel handig van Panasonic.

Op de lens heb je 2 ringen 1 voor handmatig scherpstellen voor macro fotografie en de andere om te zoomen.

Fact: Als de lens op zijn maximum is ingezoomd en je gaat vervolgens uit en inzoomen dan verandert er extern niks maar de lens beweegt intern. Tijdens fotografie zal de camera beter in balans blijven en het is erg handig als je de camera gebruikt op een gimball voor video.  

Panasonic Lumix DMC-FZ2000

Met de ingebouwde 5 assig beeldstabilsatie kan je uit de hand filmen zonder trillen in het beeld. De stabilisatie zorgt er ook voor dat je met langere sluitertijden kan werken in donkerdere ruimtes waardoor je mooie goed belichte foto’s maakt in slecht belichte ruimtes zonder bewegingsonscherpte van uw onderwerp.

Met de Intelligente Automaat stand maak je de mooise foto’s bijvoorbeeld als je een onderwerp van dichtbij inzoomed om een foto te maken dan herkent de camera dat je dichtbij bent en past de instellingen aan voor macrofotografie. Dus zonder nadenken kan je de camera op automaat zetten en klikken en je hebt hele mooie foto’s.

Wat erg handig is aan de FZ2000 is dat je de instellingen voor foto en video individueel kan aanpassen zodat je als je van video naar foto gaat dat je instellingen voor video niet mee gaat maar wel opgeslagen zijn als je weer terug gaat naar video. Zo kan je dus heel snel van fotografie naar videografie switchen.

Met de ingebouwde ND filters kan je je een buiten overdag langere sluitertijd gebruiken om meer onscherpte te creëren op de achtergrond, dit geld zowel voor video als foto.

Panasonic Lumix DMC-FZ2000

Voor in de videostand heb je de V log-L voor professionele bewerkingsmogelijkheden in de montage. En de aanwezigheid van 10 bit 422 HDMI output is uitzonderlijk voor een camera in deze prijsklasse, dit zal de (semi)professionele filmer erg waarderen.

De zoeker heeft geen vertragingen en steekt iets uit zodat je genoeg ruimte hebt om met je vinger de touchscreen te gebruiken om touch autofocus te gebruiken tijdens het kijken door de zoeker.

Fact: FZ2000 heeft ongelimiteerde video opname wat bij andere fotocamera’s gelimiteerd is tot 29 minuten en 59 seconden. Natuurlijk wel met een geheugenkaart met juiste snelheid en genoeg capaciteit.

Deze camera is zeer geschikt voor de wildlife en sport fotograaf en natuurlijk ook voor de filmer die serieus aan de slag wil. De beginnende fotograaf en filmer kan er natuurlijk ook mee uit de voeten met de makkelijke automatische functies om de allerbeste resultaten mee te bereiken.

Bekijk hier de video van de Panasonic Lumix DMC-FZ2000

Koop hier de Panasonic Lumix FZ2000 met gratis 7 jaar garantie -> www.foto-groep.nl

 

 

Post to Twitter